R&ROntvoerdGrootBotje en de zeven schroefjes

Botje en de zeven schroefjes

Op een dag ontvangt Bibi een briefje van haar robot-vriendinnetje Botje. Botje schrijft dat Appie weg is en of Bibi wil komen. Samen met haar beste vriend Midas gaat Bibi meteen naar Botje toe. Ze treffen Botje helemaal alleen aan – zonder Appie Eensteen, de beroemde uitvinder en bovenal Botjes maker. Botje vertelt dat hij een paar dagen geleden van de trap is gevallen en opgehaald door een ambulance. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken dat Appie in een bejaardentehuis zit, speciaal voor mensen met geheugenverlies.
Botje vindt het heel erg, maar Bibi heeft stiekem wel wat gemengde gevoelens. Ze vindt het zielig voor Appie, maar is ook heel blij dat Botje weer bij haar is. Maar dan gebeurt er iets … Botje heeft dringend hulp nodig. Er is maar één iemand die Botje kan helpen. Alleen weet diegene niet eens meer wie hij zelf is. Wat nu?

 

Achtergrondinformatie

In het vorige deel van Botje was ik zo gehecht geraakt aan dit lieve robotje, dat ik besloot haar nog een avontuur te laten beleven.
De titel verwijst naar de sprookjes waar Botje zo dol op is. En stiekem heb ik nog meer gebruikt wat al bestaat, namelijk de film waar ik zélf vroeger zo dol op was: E.T. (Google maar even, of vraag je vader of moeder) Die film gaat over een lief buitenaards wezen (geen robot dus) die ziek wordt. Botje wordt ook ziek en ze weten niet hoe ze haar beter moeten maken.
Ik hou er zelf erg van als een verhaal weer goed afloopt, zowel in boeken als in het echte leven.
Dus eh… nou, ik verklap toch niet hoe het afloopt, lees zelf maar.