Andere dierenredders!

Superjuffie is natuurlijk niet de enige die zich inzet voor dieren in nood. Hier vind je een paar voorbeelden van andere mensen die zich inzetten voor dieren. En als je nog een onderwerp zoekt voor een spreekbeurt: op veel van deze sites vind je prachtig spreekbeurtmateriaal wat je gratis kunt downloaden. Heb je zelf ook wel eens een dier gered of vind je dat er een belangrijke organisatie ontbreekt op deze site? Stuur me dan een mailtje!

 

staap

 

 

Stichting AAP

AAP is gespecialiseerd in de opvang van apen en kleine zoogdieren die hier niet van nature voorkomen, zoals wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. Vaak zijn de dieren mishandeld of verwaarloosd. Bij AAP krijgen zij de verzorging die ze nodig hebben om weer gezond te worden. Als de dieren weer helemaal op krachten zijn, wordt er een goede plek voor ze gezocht. Bijvoorbeeld in een dierentuin of een natuurreservaat.

 

Wakker dier

wakkerdierVeel varkens, koeien, kippen en andere boerderijdieren eindigen uiteindelijk als eten op een bord. Daar is op zich niks mis mee, jij lust vast ook graag een stukje vlees. Helaas hebben veel beesten voor ze als hapje eindigen geen fijn leven. Wakker Dier is een organisatie die streeft naar een goed leven voor vooral die dieren die later als eten in de supermarkt liggen. Ze wijzen mensen er bijvoorbeeld op dat het beter is om een scharrelkip te eten, want die heeft een prettiger leven gehad. Ze letten erop dat het vervoer van beesten naar de slachterij goed verloopt en nog veel meer!

 

bontvoordieren

 

Bont voor dieren

Bont voor Dieren is een stichting die zich inzet vóór de dieren en tégen bont. Zij vinden dat je geen dieren moet doden om van hun vacht een bontjas te maken. Het fokken en jagen van dieren voor bont moet verboden worden. Bont is een overbodig en wreed product. Niemand heeft bont nodig om zich mooi en warm te kleden.


jane

 

Jane Goodall instituut

Het Jane Goodall Instituut heeft haar ontstaan en naam te danken aan haar oprichter, Jane Goodall. Zij heeft jarenlang chimpansees bestudeerd en heeft veel belangrijke dingen ontdekt.
Tegenwoordig reist ze ongeveer 300 dagen per jaar rond de wereld om mensen in volle zalen en scholen toe te spreken over de bedreigingen voor chimpansees en andere milieuproblemen. Ze blijft ernaar streven om de problemen die mensen op de aarde hebben veroorzaakt te kunnen oplossen. Een heel bijzondere vrouw!

 

 

Wereld natuur fonds

Het Wereld Natuur Fonds is in meer dan 90 landen over de hele wereld actief aanwezig met natuurbeschermingsprojecten.
Het Wereld Natuur Fonds heeft drie belangrijke doelen:
1. Beschermen en herstellen van de belangrijkste leefgebieden. Vooral bossen, waterrijke natuurgebieden en zeeën want daar leeft 90 procent van alle plant- en diersoorten op aarde!
2. Belangrijkste bedreigingen van de natuur aanpakken, zoals klimaatverandering, ontbossing, verdroging, overbevissing en illegale handel in bedreigde dieren en planten.
3. Mensen voorlichting geven over de bedreigingen van de natuur en zorgen dat er oplossingen komen, zoals groene energie en verantwoord hout.

poezenboot

 

De poezenboot

In de Amsterdamse grachten vind je veel woonboten in allerlei soorten en maten. Maar in de Singel ligt wel een heel bijzondere boot: De Poezenboot! Hier wonen poezen die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Vaak komen ze verwaarloosd en ziek binnen. Op de poezenboot worden ze goed verzorgd en als ze dan weer sterk zijn, kan het wachten beginnen: op een nieuw lief baasje!
Ik zou ze allemaal wel willen hebben...


sjfacebook